رستوران

بازسازی کافه رستوران تارا

تهران، خیابان شریعتی، بالاترازمیرداماد، نبش بهشت یکم معماران: حمیدرضا گذریان، رضا احمدی مسعود

نام: بازسازی کافه-رستوران تارا
آدرس: تهران، خیابان شریعتی، بالاترازمیرداماد، نبش بهشت یکم
معماران: حمیدرضا گذریان، رضا احمدی مسعود
تاریخ: ۱۳۹۵
مساحت زیربنا: ۳۳۰ مترمربع
نوع: بازسازی
سازه: بهزاد کهیایی
تاسیسات مکانیکی: عبدالحمید عسگری
تاسیسات الکتریکی: رضا رازانی
مدیر اجرایی: حمیدرضا گذریان
تیم اجرایی: رضا احمدی مسعود، میثم قمری، رهام روحانی
نظارت: شرکت مهندسان مشاور روند معماری پایدار
عکاسان: علی دقیق، بابک طوسی پور
کارفرما: مهدی روحانی، یداله قمری

پروژه مورد نظر در خیابان شریعتی تهران قرار دارد در زمینی به ابعاد ۱۲ * ۳۴ که با تغییرعملکرد تالار به کافه -رستوران بازسازی شده است. موقعیت آن در طبقه دوم یک بلوک شهری می باشد که از طریق یک دستگاه پله امکان دسترسی به آن می باشد. به دلیل عرض کم ورودی ،نحوه ارتباط با شهر و ایجاد کشش برای رستوران موضوع حائز اهمیتی می باشد.از شاخصه های سایت وجود درختان پیاده رو می باشد، متاسفانه تعدادی از آنها به دلیل جایگزینی به امکانات شهری و ایستگاه اتوبوس قطع گردیده است. لذا با توجه به پتانسیل ها و بی نظمی های بیرونی تصمیم به ایجاد جداره شفافی که به کمک آن بتوان ارتباط درون و بیرون را به تعادل رسانید در نظر گرفته شد.

نقش این جداره در فضای داخلی علاوه بر به داخل کشاندن پتانسیل های سایت برای تلطیف فضای داخلی، لذت تماشا کردن به فضای شهری برای کاربران داخلی که درطبقه دوم قرار دارند را ایجاد می نماید و تاثیر آن در فضای شهری، ایجاد کشش برای عابرین خیابانو نیز به وجود آوردن جداره آرام به گونه ای که کمترین تاثیر را در محیط شهری با وجود بی نظمی ها و اغتشاشات بستر پروژه دارا باشد.درطبقه زیرین هشت مغازه تجاری قرار دارد که هر یک از آنها دارای تابلوهای متفاوت ازلحاظ موقعیت ارتفاعی، ابعاد، مصالح و رنگ بودند در نتیجه آن یک بلوک شهری نامنظم را به وجود آورده بودند. موضوعی که با نگاهی به سطح شهروبررسی آن می توان ملاحظه کرد که بخشی ازبی نظمی های موجود درخیابان های تهران مربوط به عدم ساماندهیو هماهنگی تابلو های بخشهای تجاری و تبلیغاتی می باشد.علیرغم وجود مشکلات اجرایی و موانع همچون هماهنگی با همسایگان یکی از رویکردهای پروژه انتظام بخشی به سطح شهر و در نتیجه ایجاد یک بلوک شهری منظم وآرام می باشد.

در روند بازسازی نما تنها بخشی از نمای وضع موجود که به صورت جان پناه بود حفظ گردید تا سنگینی متریال آن در تقابل با سبکی بخش الحاقی تضادی را به وجود آورد (تضاد قدیم و جدید) درضمن بتوان از آن برای تعمیر و نگهداری جداره بیرونی استفاده کرد.

منبع: سایت معماری معاصر ایران  caoi.ir

مدیر سایت

دانش آموخته مهندسی معماری از دانشگاه تهران

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا