به گزارش دیده بان معماری خانه نراقی یا خانه (دولت داد)، خانه ای با قدمت یکصد سال که در تقاطع خیابان شریعتی و طالقانی قرار دارد، بازسازی شده است. این خانه به گفته اعضای شورای شهر تهران با جدیدترین روشهای روز دنیا در دستور كار حوزه خدمات شهری و محیط زیست منطقه هفت شهرداری تهران جهت باززنده سازی قرار گرفته است.
این ساختمان در تقاطع خیابانهای طالقانی و شریعتی قرار دارد و از اهمیت بهسزایی برخوردار است. خیابان آیتالله طالقانی یكی از خیابانهای مركزی تهران است. خیابان طالقانی جهت شرقی-غربی داشته و از سهراه طالقانی (تقاطع با خیابان شریعتی) در سمت شرق آغاز شده، در میانه راه از میدان فلسطین عبور كرده و درنهایت به دانشگاه تهران در تقاطع خیابان قدس منتهی میشود. در گذشته از این خیابان با عنوان شمالیترین خیابان تهران یاد میشد؛ اما امروزه در محدوده مركزی شهر قرار گرفتهاست. تعداد زیادی از ادارات و سازمانهای دولتی در این خیابان قرار دارند و به همین دلیل خیابان طالقانی از اهمیت خاصی برخوردار است.
عملیات مقاوم سازی بنا و بازسازی محوطه ، آبنما و آب انبار و مسیرهای دسترسی داخلی به صورت کامل انجام شده است. مقاومسازی ساختمان و ابنیه از مهمترین بخشهای فعالیت در بازسازی اماكن تاریخی است؛ ازهمینرو 90درصد عملیات مقاومسازی زیرزمین با جدیدترین شیوه نگهداری و مقاومسازی ساختمانهای دارای قدمت بالا بهنحو احسن انجام شده است.
به نقل از همشهری آهنكشی جدارهها و ستونها و همكف بهصورت بتنپاشی (شاتكریت) و قسمت عمده هم بهصورت اكسپوز یا بهصورت نمای كاملا عریان انجام شده است. در نقاطی كه پیهای سنگی وجود دارد تلاش شده است ترمیم دیوارهای آجری و بندكشیها بهصورت قدیمی انجام شود تا شاهد حالوهوای قدیمی این ساختمان باشیم. كل سقفهای قوسی در طبقات حفظ و با استفاده از بندكشیها و نمای آجری ترمیم شدهاند. درها و پنجرههای چوبی و برخی از تزئینات داخلی بهسازی و بازسازی شده است. در عملیات مرمت پنجرهها نیز تلاش شده است آنهایی كه پوسیدگی جدی دارند با استفاده از مصالحی كه از قدیم برای ساخت آنها استفاده شده، بازسازی شوند.
برخی از سقفهای طبقات همكف و زیرزمین بهصورت چهارقوس متقاطع طراحی شده بودند كه جزو كارهای بینظیر معماری ایرانی بود، بنابراین تلاش شده است تمام آنها بهطور كامل حفظ شوند تا زمانیكه در فضای كلی بنا قرار میگیریم، شاهد زیبایی معماری قدیمی و سنتی باشیم. پشتبام این بنا بهصورت فضایی شبیه روفگاردن طراحی شده است.