رستوران

رستوران و تالار دا

خوزستان، ماهشهر، میدان انرژی هسته ای، بلوار آزادی، نبش بلوار ۹ دی/ شرکت مشاور: دفتر معماری تموز/ معماران: هومن تهمتن زاده، مرجان بنایی، حسین صلواتی خوشقلب

نام: رستوران و تالار دا/
آدرس: خوزستان، ماهشهر، میدان انرژی هسته ای، بلوار آزادی، نبش بلوار ۹ دی/
شرکت مشاور: دفتر معماری تموز/
معماران: هومن تهمتن زاده، مرجان بنایی، حسین صلواتی خوشقلب/
تيم طراحی: محمد محتشمی کیا، ایما میرزاعلی خانی، رزا مومنی، منصور نقدی، آرش کابلیان/
طراحی منظر: دفتر معماری تموز/
تاریخ: ۱۳۹۲- ۱۳۹۶/
مساحت زمین: ۱۰۰۰۰ مترمربع/
مساحت ساخته شده: ۳۸۰۰ مترمربع/
نوع: رستوران/
سازه: بهرنگ بنی آدم/
تاسیسات مکانیکی: حامد محسنیان، علیرضا قره باغی، محمود نعمت خواه/
تاسیسات الکتریکی: سعید اصفهانی، فرهاد لطفی شکیب/
اجرا: دفتر معماری تموز/
مدیر اجرایی: هومن تهمتن زاده/
تیم اجرا: امین تهمتن زاده، مهدی براتی، بهنام یوسفی، مهران خلیلی، فرهاد قربانی، احمد سرایلو/
پیمانکار: دفتر معماری تموز/
گرافیست: دفتر سبک (محمد هژبری، هدی شریفیان)/
جایزه: رتبه سوم جایزه معمار، در بخش ساختمان های عمومی، ۱۳۹۷/
مصالح: سیمان، گچ، سنگ تراورتن/
عکاسان: دفتر سبک (محمد هژبری)/
کارفرما: کریم قنواتی، محمدعلی قنواتی، مصطفی قنواتی، شهرام رفیعی/
بودجه: ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال/

ارتباط فضاي درون و بيرون، جهت گيري بنا، تهويه طبيعي، نور، کنترل تابش مستقيم آفتاب و نفوذ فضاي سبز به درون بنا از اهداف تيم طراحي و اجرا در پروژه تالار و رستوران دا بود. اين پروژه در فروردين ماه سال ۱۳۹۱ جهت طراحي و اجرا در بندر ماهشهر، به این گروه محول شد. زمين پروژه، به مساحت ۱۰۰۰۰ مترمربع در منطقه اي توسعه نيافته، مابين ماهشهر قديم و منطقه مسکوني معروف به ناحيه صنعتي واقع شده است.

خواست کارفرما براي موضوع پروژه مجموعه اي شامل: رستوران، تالار زنانه و مردانه و آشپزخانه صنعتي به ظرفيت روزانه ۲۵۰۰ پرس غذا بود. سايت موجود به دو بخش تقسيم شد، قسمت شرقي به جهت همجواري با خيابان هاي اصلي و در نتيجه دسترسي مناسب، به ساختمان اختصاص يافت و قسمت غربي جهت تامين پارکينگ هاي مورد نياز پروژه و احتمالا زمين ذخيره براي ساخت مجموعه اي ديگر مورد استفاده قرار گرفت. بدين ترتيب ساختمان اصلي با کشيدگي شرقي-غربي به سمت شمال قرار مي گيرد، اين جهت گيري سبب ايجاد فضاهايي مثلثي شکل در گوشه های سايت مي شود. در ضلع جنوب فضاي مناسب دسترسي به مجموعه و در ضلع شمال، باغ رستوران ايجاد مي شود که امکان زندگي شبانه در فضاي باز را فراهم مي آورد.

در پي ايجاد فضايي شفاف در پروژه به گونه اي که ساختمان و سايت در هم تنيده باشند، ساختار پروژه از برخورد نوارهاي متعامد شکل مي گيرد که از چهار جهت برش مي خورند. فضاهاي خالي ايجاد شده در ميان اين نوارها امکان نورگيری، تهويه مناسب و در نتيجه ايجاد فضاي سبز در مرکز پروژه را فراهم مي آورند. پس از تورم شديد سال ۱۳۹۲، هزينه هاي پيش رو در مقايسه با برآورد اوليه پروژه بسيار متفاوت شد. پروژه ناگزير از کاهش هزينه بود، بدين ترتيب جهت ادامه، گروه طراحي برآن شد که به جاي خريد برخي محصولات مورد نياز، به طراحي ديتيل هاي دست ساز و سپس ساخت آن ها اقدام کند. طراحي و ساخت پنجره هاي بدون فريم از جمله اين تجهيزات مي باشند. در راستاي اين ضرورت، در مرحله چيدمان و طراحي داخلي نيز بخش اعظمي از مبلمان  توسط تيم طراحي، طراحي و ساخته شد. در این پروژه سعی بر آن شد که با تکیه بر دانش مهندسی سرپرستان از نیروهای بومی استفاده شود.

بندر ماهشهر، شهری در استان خوزستان، دارای اقلیمی گرم و مرطوب، گهگاه در آن دمای هوا در گرمترین روز سال به ۶۰ درجه سانتی گراد و رطوبت هوا به %۹۰ می رسد، همانند بسیاری از مناطق ایران در برخی مواقع سال از گرد و غبار در امان نمی ماند، علی رغم همجواری با قطب های مهم اقتصادی کشور ایران (منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی های بندر امام، بندر صادراتی مجیدیه و …) و رفت و آمد بسیار میهمانان داخلی و خارجی، از امکانات رفاهی و گردشگری ضعیفی برخوردار است، بدین ترتیب وجود چنین فضاهایی همچون  تالار و رستوران دا می تواند در افزایش سطح کیفی زندگی مردم شهر موثر باشد. هم اکنون این مجموعه علاوه بر عملکرد دایر خود، میزبان بسیاری از اتفاقات فرهنگی و هنری از قبیل رونمایی کتاب نویسندگان ماهشهر، کارگاه عکاسی و نقاشی و… می باشد.

منبع: سایت معماری معاصر ایران  caoi.ir

مدیر سایت

دانش آموخته مهندسی معماری از دانشگاه تهران

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا