آدرس فود هال
خیابان فرشته، خیابان نیلوفر، نبش خيابان مریم غربی/ شركت مشاور: دفتر معماری زمردی و همکاران/ معمار: شهروز زمردی
نام: آدرس فود هال/
آدرس: خیابان فرشته، خیابان نیلوفر، نبش خيابان مریم غربی/
شركت مشاور: دفتر معماری زمردی و همکاران/
معمار: شهروز زمردی /
تیم طراحی: پیام الرحمن، شیرین باقری، علی مروج/
تاریخ: 1395 – 1396/
مساحت زمين: 900 مترمربع/
مساحت ساخته شده: 1200 مترمربع/
نوع: رستوران/
مشاور سازه: م. صراف زاده/
تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: زمردي و همكاران/
مدير اجرایی: شهرام كمالي/
تيم اجرايي: فرهاد ظفری ، محمد بزرگی/
نظارت: فرهاد ظفری، محمد بزرگی/
طراح سه بعدي: پیام الرحمن، علی مروج/
گرافيست: آنا اخلاقی، گلاره آقایی، پیام الرحمن، شیرین باقری، حسین کریمی، زهرا زلیخایی/
کارفرما: حسینی، مرادی و شرکاء/
عکاسان: پرهام تقي اف، سعيد فرامرزی/
مصالح: فولاد، آجر، چوب، سیمان، شیشه/
اعتبارات: فيناليست جايزه معمار در بخش عمومي، سال 1396
روند طراحی با الهام از جنگلی آغاز شد که با تداخل شاخ و برگ درختان در ترازهای مختلف علاوه بر ایجاد سطوحی برای جانمایی میزها، مسیرهایی برای رفت و آمد و اتصال برگ ها که محل اصلی استقرار مشتریان است به صورت یک شبکه مویرگی فراهم گردید. در ادامه روند طراحی وتکمیل ایده تلاش شد با ایجاد فضای صنعتی و سورئال، روح و ذهن هر مراجعه کننده را به تبلور در راستای رویا پردازی حضور در این جنگل هضم شده در دنیای صنعتی امروز سوق دهد. این ایده و طرح با ایجاد ترازهای متفاوت با تجعمات انسانی که به واسطه گستردگی سطوح افقی کنسول نسبت به ستون ها و المانهای عمودی، علاوه بر ایجاد ارتباطات بصری منحصر به فرد، حس پرواز و یا نشستن بر روی برگ درختان را به خوبی به میهمانان القا می کند.
فضای کلی رستوران کاملا صنعتی و سورئال می باشد و تلاش بر طراحی المانهایی بوده که علاوه بر هم سویی با این فضا، با استفاده از رنگهای شاخص، مانند بشکه ها یا ظروف رنگی که به عنوان گلدان بر روی هر میز قرار گرفته، و یا گل وگیاه های طبیعی و مصنوعی، و یا ایجاد طراحی هایی روی بدنه بعضی از آشپزخانه ها از جمله ایجاد طرح هایی با بیش از بیست هزار پیچ بر بدنه رستوران ایتالیایی، یا نقاشی های گرافیتی بر بدنه رستوران ساندوچی و یا رستوران برگری و سایر بدنع های سالن و یا ایجاد نقاشی زنده با استفاده از ترکیب نقاشی و پروجکت کردن تصاویر متحرک زنده بر روی یکی از دیوار های اصلی سالن و نورپردازی های زنده در محیط سالن حس خوب گرما را به محیط و فضا اضافه می کند.
در روند طراحی دیواره هر آشپزخانه تلاش شده با ترکیب المانهای هم سو با نوع رستوران و المانهای صنعتی، زیبایی فضا دو چندان شود که در این رابطه میتوان علاوه به موارد ذکر شده به رستوران ایرانی نیز که از ترکیب کاشی های دست ساز ایرانی در زمینه ای از گره چینی سنتی ولی از جنس فولاد استفاده شده اشاره نمود. نمای بیرونی پروژه کاملا شفاف است و رویکرد طراحی داخلی (طراحی در ترازهای مختلف ارتفاعی ) این موقعیت را برای مشتریان فراهم می کند تا علاوه بر تجربه فضای خاص داخلی از دید بیرون هم بهره مند شوند. در پایان لازم به ذکر است در تمام روند طراحی و اجرا تلاش بر این بوده که ذهن هر میهمانی در فضای کاملا سورئال بتواند خود را در فضای این جنگل صنعتی به خوبی حس کند که امید بر این است در این راه به هدف خود رسیده باشیم.
منبع: سایت معماری معاصر ایران caoi.ir