452339e7d065

ساختمان تجاری-اداری زمرد ۱۱

تهران، خیابان پاسدارن، نبش گلنبی و زمرّد/ شرکت مشاور: مهندسین مشاور آکران

معرفی شده در سایت محبوب معماری معاصر ایران  caoi.ir

نام: ساختمان تجاری-اداری زمرّد ۱۱/
آدرس: تهران، خیابان پاسدارن، نبش گلنبی و زمرّد/
شرکت مشاور: مهندسین مشاور آکران [ درباره شرکت ]/
معمار و طراح: معین افضل خانی، زهرا عزیزی/
تیم طراحی: حنا مبارکی، محمدرضا عارفیان، فرشاد صدیقی، ماهک صدیقی، مریم افشاری کیا/
تاریخ: ۱۳۹۴-۱۳۹۹
مساحت زمین: ۱۲۴۰ مترمربع/
مساحت زیربنا: ۱۰۴۰۰ مترمربع
نوع: اداری، تجاری /
مشاور سازه: شروین مظاهری، علی فروغی (مهندسین مشاور آکران)
تاسیسات الکتریکی: مهندسین مشاور آکران
تاسیسات مکانیکی: سید مهدی میرحبیبی (مهندسین مشاور آکران)
اجرا: شرکت یاران سازه تدبیر
تیم اجرایی: رضا زحمتکش، امین داوری، علی فلاح زاده، سید حمید حسینی
نظارت: مهندسین مشاور آکران
كارفرما: خیریه شهید محمد گلشیرازی/
عکاسان: پرهام تقی اف

بارزترین شاخصه معماری که در طراحی و اجرای بنا مورد توجه قرار گرفته است تعریف فضایی خاص و ارزشمند نه تنها به صورت بصری بلکه با ایجاد تجربه حسی عمیق در ذهن کاربر با نگاهی فراتر از کالبد است. در کالبد بنا تعاریف و مفاهیمی ساده و در عین حال پرمعنا نهفته است که خط فکری معماری پروژه را ایجاد می نماید، تعاریفی که با جاری شدن در تمامی اجزا و عناصر باعث یکپارچگی مفهومی در بنا شده اند. هسته اصلی معماری این مجموعه نیز همچون سایر محصولات معماری پدیداورندگان آن، داستان محور، در تعامل ممتد با بستر طراحی ، مبتنی بر داده های اصیل اجتماعی و فرهنگی و با رویکرد توجه و خلق جزئیات وابسته به این داده ها است. این عناصر  واژگان زبان معماری این اثر را شکل می دهندتا روایتی همگن که محصول شناختی صحیح از فضا است را راوی باشد.

ویژگی‌ های طراحی پروژه:

تمامی مصالح استفاده‌شده در ساختمان با مینیمم پرت اجراشده‌اند به‌خصوص سنگ ازنا که از تمامی پرت‌هایش با طراحی هدفمند قطعات کوچک لوزی شکلی برش خوردند که در کف لابی‌های ورودی اداری و طبقات اداری استفاده شدند. لوزی‌ها با قرارگیری کنار هم حس نوستالژی هندسه معماری ایرانی را در مخاطب القا می‌کنند.

در طبقات اداری طراحی و اجرای مدول های متحرک آجری که پشت شیشه‌های نما قرارگرفته‌اند و در راستای نما حرکت می‌کنند، هرکدام ۱۰۰۰ کیلو وزن‌ دارند ولی به‌ راحتی با اعمال فشار کم دست جابه‌جا می‌شوند که بسیار منحصربه‌فرد است. جدا از مسائل فنی طراحی و سبک‌سازی مدول ها، حرکت آن‌ها نه‌تنها باعث پویایی و تغییر نما در طول روز و برحسب استفاده ساکنین می‌شود، بلکه امکان کنترل تابش نور به داخل فضا را به مصرف‌کننده نیز می‌دهد. هم‌چنین درگیری مستقیم مصرف‌کننده با مدول ها و توانایی کنترل آن‌ها به وی احساس قدرت و اعتمادبه‌نفس در فضای کار را می‌دهد و حس قرابت فرد با معماری را تقویت می‌کند.

 

خروج از نسخه موبایل